Beste Leden,

Het nieuwe seizoen staat weer voor de deur en wij hebben niet stil gezeten de afgelopen 4 maanden en daarom willen we jullie een klein overzicht geven van wat wij allemaal gedaan hebben deze winterperiode.

In de herfst zijn wij begonnen met het ruimen van het afgevallen blad. Bij de natte gedeeltes was het nog mogelijk om de fairways te schudfrezen. Een deel daarvan hebben we ook dik bezand.

Daarna zijn we begonnen met de planten/bosvakken flink aan te pakken. We hebben het opschot verwijderd (jonge scheuten) en veel boompjes opgekroond (laag hangende takken en vergroeide takken verwijderen).  Ook is er deels gemaaid rond de boompjes zodat jullie de bal snel weer terug kunnen vinden.

Een klein overzicht van alle plaatsen waar we zijn geweest

Championship Course

Hole 1: Rechterkant vanaf de dames tee tot het einde van het plantenvak en rondom de vijver.
Hole 2: De hele linkerkant tot aan de green en de rechterkant tot aan het openbare pad. Grote snoeiwerkzaamheden aan de eiken langs het openbare pad mede mogelijk gemaakt door Arie Arts bedankt hiervoor!
Hole 3: Beide kanten langs de fairway en achter de green.
Hole 4: Beide kanten van de hole.
Hole 5: De hele linkerkant.
Hole 6: De hele linkerkant en achter de green, deels rechterkant.
Hole 7: Grote aanpak rechterkant vanaf de tee tot de green en rond de vijver. Herstel werkzaamheden greens, foregreens en fairway. Belucht, doorzaaien en bezanden. Deze schade veroorzaakt door een jonge automobilist.(lees vandaal)
Hole 8: Beide kanten langs de fairway.
Hole 9: Linkerkant fairway en rechterkant afscheiding met de par3/4 flink aangepakt. Achter de green is een afwateringsgeul gemaakt langs het pad, mede mogelijk gemaakt door Aad Bestenbreur. Bedankt hiervoor!
Hole 11: Zowel linkerkant als de rechterkant van de dames tee tot aan de green.
Hole 12: Rechterkant groots aangepakt.
Hole 13: Linkerkant tee en links langs de voorgreen het plantenvak.
Hole 14: rondom de tee en vanaf de tee rechterkant tot aan het einde van de eerste fairway voor het zicht naar de green.
Hole 15: linkerkant Fairway tot aan de green.
Hole 16: Rechterkant vanaf de tee en rondom de vijvers.
Hole 17: Linkerkant langs de out of bounds palen.
Hole 18: Houtsnippers gelegd langs de beukenhaag en rododendrons tot naar het bruggetje richting hole 1. Ook hebben we bij de tee van hole 1, 4, 7 en 8 een nieuwe afscheiding gemaakt. Dit is ook gedaan bij de doorloop van hole 11 naar 12. Ook is een lange afscheiding langs het pad op van hole 14 naar hole 15 gemaakt. Bij de dames tee van hole 7 is een oploop stukje bestraat naar de tee.

Par 3-4 baan

Op de Par 3-4 baan zijn bijna alle bosvakken opgeschoond.

Pitch- en Puttbaan

Bij de Pitch- en Puttbaan zijn de vijverranden vrij gemaakt en wat bomen opgekroond. Ook zijn hier nieuwe afslagmatten neergelegd.

Kortom..

.. Hebben we veel meer bereikt dan we verwacht hadden. Dit is mede te danken aan onze vrijwilligers van de baanwerkgroep die ons door weer en wind hebben geholpen op de dinsdagochtend. Dank jullie wel hiervoor.

Wij hopen nu op een wat drogere periode zodat we weer met de maaiers en ander materieel de baan in kunnen.

Veel speelplezier gewenst komend seizoen!

Vriendelijke groet van het greenkeepers team