gtag('config', 'UA-96096752-1');

Hoe begin ik mijn golf carrière?

Boek een les

Hoe begin ik mijn golf carrière?

Hoe begin ik met golf? Hoe haal ik clubhandicap 54, wat is een GVB en wanneer mag ik dan op de baan spelen? Allemaal vragen die door het hoofd van de beginnende golf(st)er rondspoken. Terwijl de een droomt van het spelen op een Nederlandse baan, lonken voor de ander de Turkse zonovergoten banen met hoogteverschillen waar je ‘u’ tegen zegt. Wat je reden ook is om te beginnen met het golfspel, wij helpen je graag verder!

Een korte introductie: heb je nog een GVB nodig?

Tijdens de lessen golflessen worden alle vragen beantwoord over de basisvaardigheden en hoe je je beoogde doelen kunt behalen. Laten we eerst voor eens en altijd alle verwarring over het ‘GVB’ en handicaps uit de wereld helpen.

Vroeger, dan hebben we het over circa 10 jaar geleden, was het nog zo dat het behalen van je GVB verplicht was om op een golfbaan met 18 holes te mogen spelen. Het GVB was een soort diploma die je behaalde wanneer je slaagde voor een praktijk en theorie gedeelte. Voor veel mensen leverde dit zoveel spanning op dat dit is vergemakkelijkt. Nu begin je je golf carrière met het behalen van baanpermissie (Stap 1.).  Dit houdt in dat je de basisvaardigheden en etiketten leert om op de grote baan, met 18 holes, te mogen spelen. Als je dit niveau hebt behaald ontvang je een pasje waarmee je al op veel banen in Nederland mag spelen.

Vervolgens ga je verder met je lessen om clubhandicap 54 te behalen (Stap 2.). Dit is het niveau wat gelijk staat aan het voormalig GVB en met het behalen hiervan mag je overal ter wereld spelen.

Hoe wil je les volgen?

Wat je doel ook is, baanpermissie of een clubhandicap, de golflessen worden op verschillende manieren aangeboden. Om je baanpermissie te halen kan je:

Zelf oefenen

Naast het volgen van de lessen raden we je ook aan om te oefenen op de baan. Dat, in combinatie met de lessen, moet ervoor zorgen dat je het golfspel goed onder de knie krijgt. Ook zorgt het ervoor dat je op een gegeven moment je handicap kan verlagen en dan zal je levensverwachting stijgen!

 

 

Klik hier om een les te boeken via onze online lesagenda!